Pomoc dla pogorzelców z Najdymowa

Kochani! Potrzebna jest Wasza pomoc!

Rodzina pani Barbary po wielu latach walki dopiero co poradziła sobie z jednym koszmarem, a już spotkała ją kolejna tragedia.

13 lat temu pani Barbara pożyczyła od lichwiarzy 600 zł na komunię. Dług szybko urósł do tysiąca złotych. Kobieta chciała oddać za to kawałek ziemi, ale podsunięto jej u notariusza umowę na sprzedaż całego majątku za 2,5 tysiąca złotych. Po wielu latach sądowych batalii udało się jej w końcu odzyskać gospodarstwo. Nie był to jednak koniec tej dramatycznej historii. W nocy z piątku na sobotę znaczna część gospodarstwa spłonęła. Rodzina pani Barbary się nie poddaje, ale bez wsparcia z zewnątrz ciężko będzie im wrócić do normalnego życia.

Pieniądze na pomoc dla poszkodowanych można wpłacać na konto

z dopiskiem „Pogorzelcy z Najdymowa”.

Materiał radiowy na temat tej historii możecie znaleźć tutaj: https://ro.com.pl/czy-lichwiarz-spelnil-grozbe-i-podpalil-gospodarstwo-swojej-ofiary/01343253

A tutaj materiał TVP Olsztynhttps://olsztyn.tvp.pl/33165543/walka-o-dom-probuja-podniesc-sie-po-kolejnym-ciosie-jaki-zadal-im-los