Archidiecezjalne Centrum Młodzieżowe Caritas Archidiecezji Warmińskiej

Informacje

• SPOTKANIE FORMACYJNETradycją lat poprzednich, pracownicy Caritas Archidiecezji Warmińskiej uczestniczyli w weekendowym spotkaniu formacyjnym. Tym razem gościlismy we Fromborku. Tematem przewodnim konferencji był zbliżający sie Święty Rok Miłosierdzia.

• X lat Centrum Mlodziezy Caritas we FromborkuSwiętowaliśmy X rocznicę powstania Centrum Młodzieży Caritas we Fromborku. Dziękczynnej Mszy św. przewodniczył Metropolita Warmiński Ks. Abp Wojciech Ziemba. Spotkanie przy kawie zaproszonych gości

• NIE PRACUJEMY, LECZ SŁUŻYMYWe Fromborku, w kanoniach na wzgórzu katedralnym, w których dawniej zamieszkiwali warmińscy kanonicy, Caritas Archidiecezji Warmińskiej prowadzi dwie placówki: Środowiskowy Dom Samopomocy oraz Warsztaty Terapii Zajęciowej.

• KANONIE OŻYŁY
Jeszcze 10 lat temu wzgórze katedralne przy katedrze we Fromborku było niczym zapomniane miejsce. Zaniedbany park, chylące się ku ruinie kanonie, w których przed laty mieszkali warmińscy kanonicy, w tym ten najsłynniejszy – Mikołaj Kopernik.